Дом > Ko'rgazma > Садржај
Изум и употреба шприце
Mar 04, 2017

Већ у 15 веку, Италијани принцип убризгиваи зове се кадинеиер. Али не до 1657 енглески Боyле и Рyан је први за испитивање на људима. Краљ Луј XВ Француске 16 (1774-1792) војска хирург Абел имао зачеле ињекцију клип. Али генерално сматран Француске пулаwози је изумитељ ињекцију. 1853 , извадио ињекцију направљен је од сребра, једини капацитет 1 мл, а има је нити Клипњаца.

Британци Алекс ињекцију стакло је прва користила. Транспарентност стакла, можете да видите убаченог дрогу. Стаклене цеви, направљен од метала са љприцем, могу бити стерилисани кувањем, игле може бити наоштрио и стерилише. Шприце направљен од пластике, за сада, то је користе једном бацање далеко, значајно се смањује ризик од инфекције, када се убризга. Како би се гарантовала хигијену, спречавање унакрсне инфекције, шприце, употреба савремених пластике.

Али обичне једнократне пластичне шприце би бити поновљено од стране бескрупулозни предузећа лакше рециклирање, ово рециклирани шприцева након обраде тамо је већи ризик од инфекције и, стога, нови шприцева--лоше шприцева настали.